arusha

Ellekildehus skovbørnehave har etableret et samarbejde med Anushas venner, hvor vi støtter driften af en børnehave i Tanzania. Formålet med samarbejdet er at børnene i begge børnehaver får kendskab til hinanden gennem tegninger, fotos og fortællinger om dagligdagen.

Om Arushas venner

Arushas venner er et fællesskab af mennesker, som gerne vil hjælpe andre, men som også vil se, hvad deres penge bliver brugt til. Foreningen støtter projekter i Arusha efter princippet hjælp til selvhjælp og med foreningens egne folk på stedet sikres det, at denne hjælp er effektiv.

Arusha er en by og et område i det nordøstlige Tanzania. Området er omtrent på størrelse med Jylland. Det er et område med pragtfulde naturscenerier og er blandt de sidste store, sammenhængende tilholdssteder for Afrikas storvildt. For mennesker er det et barskt sted at leve. Der er det meste af året goldt og tørt og i regntiden er det et ufremkommeligt ælte.


Befolkningen er dels omvandrende masaier i bestandig søgen efter græsning til deres udhungrede kvægflokke, dels fastboende agerbrugere i små primitive landsbyer med tilhørende udpinte jordlodder. De omfattende tørker og umenneskelige levevilkår har efterhånden drevet mange ind til en kummerlig tilværelse i Arusha by´s slumkvarterer.

Historien

Historien om Arushas venner begyndte med danske Merete Trolle, der som udstationeret sygeplejerske startede et omfattende hjælpe- og igangsætterarbejde blandt masaierne og i Arusha by. Hun blev optaget i en stamme og bosatte sig siden i Arusha for på egen hånd at hjælpe de mange nødstedte kvinder og børn. Hendes arbejde med pleje og undervisning af forældreløse, syge og handicappede børn førte til starten af foreningen save the children Arusha, hvortil hun har skaffet støtte og opbakning både lokalt og fra støtte i Arushas venner, som blev dannet i Danmark.