Om Børnehaven

Ellekildehus Skovbørnehave åbnede i 2006. Børnehaven er beliggende ved Hornbæk Plantage og har til huse i et tidligere skovløberhus, der hører under Kronborg Statsskovdistrikt. Børnehaven er opkaldt efter huset – Ellekildehus – som vi lejer af Skov- og Naturstyrelsen. Ellekildehus Skovbørnehave er en selvejende institution under lov om private daginstitutioner.

Huset indeholder

Stue/aktivitetsrum, legerum, køkken, toilet og pusleplads. Udendørs i den 1.500 kvm store have findes garderobe, kåte, bålplads, udekøkken, flere overdækkede områder, frugttræer og naturlegeplads. Fra haven er der låge ud mod skoven i den nordlige ende af Hornbæk Plantage. På den anden side af vejen ses stranden og Øresund.

Vores åbningstid

Mandag til fredag fra kl. 06.30 – 17.00.

Den pædagogiske hverdag tager udgangspunkt i, at børnene er ude mest muligt hver dag – enten i skoven, på stranden eller i haven. Vil du vide mere om børnehaven, er der information at hente i vores virksomhedsplan.

I Ellekildehus Skovbørnehave prioterer vi:

  • et trygt, nærværende og anerkendende miljø for alle børn
  • plads til individualitet og mangfoldighed og opmærksomhed på at alle bidrager med noget forskelligt til fællesskabet
  • at alle børn får mulighed for at skabe kammeratskabsrelationer, således at de alle bliver en del af et meningsfyldt fællesskab
  • et tæt forældresamarbejde som grundlag for tryghed og sammenhæng i barnets hverdag
  • udeliv både i naturen omkring os og i vores have og kåte
  • samarbejde med vores venskabsbørnehave i Tanzania
  • høj faglighed i den pædagogiske hverdag. På baggrund af de pædagogiske læreplaner tilrettelægges en stimulerende og udviklende hverdag for børnene med fokus på læring og leg. Der arbejdes bl.a. i temaer, hvor børnene får mulighed for at fordybe sig særligt i et emne samt udvikle deres evne til koncentration, deres kreativitet, deres finmotorik og grovmotorik.